1

sand in my shoes

idag har britta spjut stått i verkstaden och bankat plåt. fruktansvärt duktigt. jag gjorde klart min stos och sen gjorde jag en vacker sarg! haha! jävlar vad vi står i! jag fick kramp i underarmen av allt klippande.

sen åkte jag till storstaden linköping och träffade min goda livskamrat robin! men vi hann knappt säga hej innan roobins tokigheter började, då han trott han sett en varg, och martins mobil flög ur hans hand likt en fågel!
nåja, vi vandrade på staden och skämtade och skrattade så gott trots det gråa vädret, och avslutade stadsvandringen med ett telefonsamtal till robins mor gunilla, som köpte robin ett par alldeles för dyra skor och robins nöjda min spred sig över hela linköping efter detta! sedan åkte vi mercedes hem, för robin är såååååå överklass.
efter detta tvingades robin testa sina nya skor med dubbla strumpor för att se om dom klarar kylan. skornas märke var ett får som hette schwooop eller nåt. "står det för att skorna tål kyla?" undrade gunilla smart. ehh. nej mamma. svarade jag och robin i kör. VAD vi är syskon!
sen såg vi en film där robin verkligen fick tänka till!

i tisdags fick jag äntligen leka med emma och i onsdags grät jag i en och en halv timme. greys anatomy borde inte få vara så sorgligt! men jag skäms inte!
nån som skäms däremot är fredrik i bonde söker fru. spec när han spiller sina varma mackor han gjort i ugnen på sin romantiska middag på gräset. får man vara så rolig?

1

cold swedish winter

den svenska kalla vintern har kastat ut sig över röda området och dess omnejd. den ligger nu som ett tjockt vitt täcke längs vägarna, eller som jocke berg så metaforiskt beskrev det, den stora vita björnen.
så fort jag ser en snöflinga dingla ner utanför mitt gamla fönster fylls jag av minnesbilder. hemska minnesbilder. hemska vinter.
som när jag och robin gick hem från skolan i 4an och han kastade en iskocka i mitt ansikte, som till råga på allt också var större än mitt ansikte, så en stor härlig mumsig fläskläpp kunde skådas av omvärlden.
eller min dejt i 8an med en ung man och jag halkar när jag går av bussen och glider på rumpan längs hela trottoaren.
och för att inte glömma den dagen jag satt inuti en buss, 211 tallboda om jag inte minns fel, och fick en snöboll i huvet. inne i bussen! och det värsta av allt var att jag satt där ensam och inte vågade titta bakåt. även om jag nu har min aning om vem förövaren var. men där satt jag i min gamle mössa med ett stort avtryck av den visa snöbollen i bakhuvudet, röd som en stoppskyllt i ansiktet och sa inte ett ljud.
inte är väl vintern rolig inte. det är inte roligt att ramla med cykeln i kurvan vid gammelgården. det är inte kul att glida ner från isiga tak och bryta handleder.
robin har varit en aktiv förövare i detta också. för att inte glömma mina hemska dagar i snödrivan utanför hans hus. vi bygger en koja britta! skrek den då väldigt tjocka och rödhåriga krabaten. okej ett litet tag då, svarade jag och frös bara jag tänkte på det. 6 timmar senare satt jag helt jävla blå av köld och robin helt jävla röd av lycka i en ful igloo med ett ynka värmeljus i. under dessa 6 timmar hade jag förlorat all min känsel i fötter och händer, och snö hade oavikligen fallit in under min förkorta köttbullejacka.
sen gick v in och robin tog ett varmt fotbad. jag då? sa jag blygt. du kan ta elementet, sa robin. så satt jag där med fötterna på ett element som knappt var på medans robin ångade ifrån badrummet.

ja, den där vintern altså. jag bevakar innifrån med förakt.

0

mrs brightside

efter en väldigt fin helg, som sedan (som vanligt) förstördes av en viss britta, har jag idag repat mig bra. jag hade innebandy på idrotten och svettades som en gris. "fan va röd du är i huvet" sa linus. dö, sa jag.
sen kom jag hem tidigt å då åkte pappi och jag till Coop och köpte damsugarpåsar, för att sedan åka till maxi och fika. vilken dag altså!
nu ska jag snart träna. ehh. va kul.
förresten, varför är alltid alla strumpor omaka efter en omgång i tvättmaskinen? i kalle anka tidningen berodde detta på att dom åkte till strumplandet. jag känner mig lite som en omaka strumpa just nu. fast inte i strumplandet. där är min andra strumpa.