2

om blodband och hjärta

The Hollies skrev en låt i slutet av 60-talet som heter He ain't heavy he's my brother Den handlar om sångarens (?) bror som hamnade i rullstol. Ibland är det så lätt när allting blir så svårt. Så självklart. Man behöver inte krångla till det mer.

Ibland är det som att vissa perioder i mitt liv aldrig vill bli bra. Jag står utmed ett led av människor, bara välja och vraka, men ingen väljer mig. Det är aldrig någon som väljer mig. Som på skoldansen i nian när jag stod ensam kvar i mitt led tillsammans med en tjock tjej och en med finnar. Ingen ville ha oss.
Och nu står jag inför samma ödesdigra dilemma igen. Jag står ensam kvar.
Men snälla du, när du står ensam kvar. Kom ihåg mig då.

Det räckte med en mening och så var jag där igen. Lämna mig ifred, ungefär. Och visst, jag ska lämna dig ifred men jag vill inte. Jag kan inte. Hur skulle jag kunna göra det? Vi har gått tvåtusen duster, skrikit och hatat och gråtit tillsammans. Men vi har också skrattat tills magen krampat sig. Jag har sett hur du vuxit som människa, som mamma, som sambo, som kompis. Och jag är så himla ledsen att jag inte kunnat ge dig allt det där tillbaka.
Jag blir så ledsen när du säger att vi vuxit ifrån varandra.

Stilla som när snön föll
du blev vuxen så fort
minns att jag grät

Men du har redan glömt allt det där

Jag är fortfarande här

Stilla som när snön föll

stilla min nyfikenhet
du växte ifatt min osäkerhet

Du som redan har sett allt det

stilla min nyfikenhet

Hur kan du vara så säker på ditt svar

Hur kan du vara så iskall ren & klar
när det finns platser i Vintergatan kvar
som vi aldrig får se


Så nu sitter jag här igen. Tycker så hemskt synd om mig själv. Vill göra det för all evighet.
Mina kompisar lämnar mig och jag står ensam kvar i slutet igen. Och jag undrar om jag någonsin ska hitta någon som vill dela allting med mig. Någon som du.
'cause you ain't heavy, you're my sister.

0

vinintaget och plånboksförlusten

Tjenis.
Cissis avskedsmiddag var jättemysig! vi lagade världens bästa mat, levererade fina "kom ihåg oss -paket" och drack lite vin. Gonna be so sad when she leave us.

Igår var jag på emmas 25års fest. Det var galet mkt folk och galet hög volym på musiken. Alla var glada och jag också och det var en väldigt trevlig kväll. Emma spelade Twist-låten trehundra gången och kallemannen spelade youtubeklipp. omg.
Inne på babar sen skällde ja på karln som mylade mig helgen innan och sen drack jag en grogg från världens största glas. Slutligen dansade jag och cissikatten sönder oss till roxette osv.
Idagen idagarna så har det storhandlats och städats lite och hängts upp lite grejs på väggarna och sånt. Snart skall det bakas en kaka med för ikväll får vi finbesök av rickard och sofie.

Just det! har skypat med Borg idag med. Such a long time ago. Det var mysigt, längtar te ho' kommer hem ju.

Nån som sett min plånbok förresten? Den försvann mellan Åhlens och mitt hem i fredags (ca 20 meter sträcka att gå). Alla tips är välkomna. Jag orkar inte skaffa ett nytt körkort. Jävla skit.
0

helg igen, gud va kul och va vin jag ska dricka

Hejski!
Jag har visst varit lite bloggfri igen, aj aj aj. Men det har varit full rulle. Ingen träning, mkt sötsaker och sånt den här veckan. Passar mig ypperligt!
Igår var jag och cissikatten ute på en powerwalk runt byn och sen for jag på kalas hos storm-mammi som firade lilla födelsedagen. Mumsi vad trevligt det var.
I onsdags var robin här på besök. Vi åt trerätters på strandbaren och blev aldrig mätta. Hällde avslutningsvis ut små små popcorn i min DNA-matta. JEsus.

Ikväll blir det lilla avskedsmiddagen för cissi som lämnar lilla staden för stora huvudstaden. so sad. Skall åtminstone tacka adjö med lite rövin och finmiddag! De är hon bannemig värd. Mer än så är hon värd ju.

Annars är de lugnt med mig. Halkade i snön i slowmotion igår. Höll i en hink med skräp som jag mirakulöst räddade. Ganska söt var jag då. Och idag var massa flickor inne på lövstadgården och tvättade rent efter oss. Jag blev så nervös att jag gick fel när jag skulle ut. OJ OJ OJ HÄR SKA JAG INTE UT sa jag och fick vända. Pinigt.

Hejdå