0

kent

Jag var på kents första turnestopp på deras sista turne någonsi i lördags. Det var märkligt.
På pendeltåget in till stan från mitt föräldrarhem genomgick jag en oväntad känslostorm. Jag lyssnade på När det blåser på månen och mindes den första konserten. Hur vi som nyblivna tonåringar fått tillåtelse att åka till norrköping för att se deras tältturne. Vi stod nästan längst fram, och stod utanför under en svart sopsäck medan de genrepade max500.
Mitt under konserten bytte Jocke Berg scen och spelade när det blåser på månen från en scen (eller stod han på baren?) bakom publiken. Det var så jävla häftigt.

Att lyssna på den låten på pendeln gjorde mig så jävla sentimental att jag bara ville gråta. Samtidigt kände jag mig så otorligt peppad och glad över att jag fick biljetter till den här konserten och att jag fick gå på den tillsammans med en av mina allra bästa vänner.

Inledningsnumrena under konserten var helt magiska. Vi fick höra Stoppa mig i juni och hade fysisk och själslig gåshud. Slutet var helt fantastiskt. Kvällen var fortfarande ljummen och vi trängde ihop oss på en uteservering och drack iskall öl efter konserten. Det var magiskt.
 
 

I december ska vi se allra sista konserten de någonsin kommer genomföra. Det kommer kännas så otroligt sorgligt. Den här insikten om att allting tar slut tär så på mig.
Men som min andra husgud sjunger, Genom sprickorna kommer ljuset in.
0

Fina små saker

Idag har jag hämtat ut paket på posten. Det gör jag förvisso ganska ofta iom att staden jag bor i inte har en enda affär som tilltalar mina shoppingbehov när de infaller. När åhlens försvann försvann hela själen här i byn.
Men nog om det. Jag hämtade ut ett paket idag och det är en sån jävla härlig känsla!
I paketet låg tre böcker jag beställt och jag betalade 20 kronor extra för att få dem i fint omslagspapper. Det gör jag alltid om jag har möjlighet. Det är så innihelvete HÄRLIGT att öppna paket med böcker inuti. För det första är ju bokens format perfekt för att slås in i sin naturliga rektangulära form, och dessutom har mina bästa presenter i livet alltid varit böcker.

Jag har idag också fått tillbaka min moped som har varit sjukskriven under en lång period. Det var ett härligt återseende. Vi åkte en sväng för att lära känna varandra igen, och sen tankade jag full tank och fyllde sadelboxen med mitt paket.
Det ända problemet med moped är att jag egentligen inte är tillräckligt cool för att åka moped. Jag saknar den där sista självdistansen. Men vafan. Det är ju dösmidigt att åka omkring på'n i en sån här liten håla.

0

Anledningen

Den egentliga anledningen att ha en blogg igen är att jag känner ett uppdämt behov av att ventilera hur jävla dumma i huvudet de SD göbbarna som dominerar på Twitter är.
Sen är det ju lite kul att blogga ibland också.